Lightitup4hd - Mai måned med fokus på Huntingtons sykdom

3 MAI


+

I år har Stavanger og Bergen fått bygg lyst opp i Huntingtonfargene lilla og blått. Dette for skape fokus på "vår sykdom" dvs Huntingtons sykdom. 
Også i Trondheim er Rockheim og Kristiansten Festning lyst opp. Les mer:

Er du på Facebook kan du velge ramme på ditt profilbilde ved å søke på "Fokus på Huntingtons sykdom"

 

 

 

 

 

 

 

Mai er den internasjonale måneden for Huntingtons sykdom (Awareness month for HD). I 2015 startet Huntington foreningen i Canada en kampanje for å sympatisere/skape oppmerksomhet rundt Huntingtons sykdom. I 2018 var 8 land representert, og 123 steder ble opplyst i blått og lilla i mai. Blått er fargen for Huntingtons sykdom og lilla er fargen for Juvenil HD. 

I 2019 tok landsforeningen for Huntingtons sykdom (LHS) kontakt med ulike bygg i Norge for å høre om de var villige til å lyse for Huntington. Det kom positivt svar fra Oslo, Trondheim og Kristiansand og i mai 2019 var Norge for første gang registrert i den internasjonale kampanjen LightItUp4HD og vi fikk se signalbygg i 3 norske byer opplyst. 

I 2020 ble ingen steder i Norge lyst opp, men i mai 2020 hadde Mari Elise Røed og Elisabeth Tufte et teamsmøte med Ordfører Kari Nessa Nordtun og politisk rådgiver Hilde Fahret Born i Stavanger kommune og fikk da positive signaler til å lyse opp Vålandstårnet. 3. og 4. mai 2021 vil Stavanger for første gang være med på den internasjonale markeringen #lightitup4hd. Takk til Stavanger kommune og til til https://www.lyse.no/belysning for fantasisk hjelp til belysning. 

I Bergen har vi prøvd i flere år, og i 2021 har vi fått det til. Skansen brannstasjon disponeres av Skansen bataljon, et av byens stolte buekorps. De var positive og dermed er vi i gang også i Bergen, den 3.,4. og den 5. mai.-21. Vi vil takke Skansen bataljon v/ Stig Mjøs,  Bergen lydutleie v/ Stian and Fagnettverk Huntington ved NKS Olaviken for støtte og god hjelp. 

Tidligere, dvs i 2019 ble følgende bygg lyst opp: 

  • Mai 2019 i Trondheim: «Takboksen» på Rockheim med blå og lilla farger.
  • Mai 2019 i Kristiansand: Kilden Teater og konserthus opplyst i blått og lilla.
  • Mai 2019 i Oslo: Utkikkstårnet Tjuvtitten på Akerbrygge rett ved Astrup Fearnley museet er en 54 meter høy glassheis. Denne ble opplyst i blått og lilla fra 2- 7 mai.

Facebookside: WeLightItUp4HD&JHD

 

 

Skansen Brannstasjon i Bergen

Skansen Brannstasjon i Bergen