Musikkterapi og Kim

Sunniva Ulstein Kayser er musikkterapeut på NKS Olaviken sykehus

Sunniva Ulstein Kayser er musikkterapeut på NKS Olaviken sykehus

Kim (33) vokste opp med en mor med Huntingtonsykdom og fikk selv diagnosen i 2008. Han slet med depresjon angst og ett ensidig tankekjør rundt sykdommen.

I 2015 var han på ett utredningsopphold på Nevropsykiatrisk avdeling, Huntington ved NKS Olaviken Alderspsykiatriske sykehus og fikk her tilbud om individuell og gruppemusikkterapi. Kim hadde en forkjærlighet for rapmusikk og etter oppfordring fra musikkterapeuten begynte Kim å skrive rapper om sitt eget liv. En av rappene skrev han til sin datter og denne fikk han spilt inn i studio samt fremført på huskonsert på avdelingen. 

Å få satt ord på tanker, følelser og opplevelser var noe Kim uttrykte som en stor hjelp for hans psykiske helse og livskvalitet. Å holde seg aktiv gjennom en meningsfull aktivitet som musikkproduksjon så ut til å avlede vekk fra det negative tankekjøret. Samtidig kunne han vise frem ett produkt som han var stolt av og fikk anerkjennelse for og tekstene ble en inngangsport for samtaler med personale.  Sangen og historien er publisert her med godkjennelse fra Kim og hans familie.

Les mer og hør: